måndag 19 april 2010

Jag känner få personer som gjort samma raket-karriär som Pernilla Rydberg och Mia Turkalj. Från att idéen föddes i maj 2007 (när de hade sina döttrar i samma klass) till att ha 120 återförsäljare bara i Sverige - är steget ganska stort. Jolou har sedan starten producerat kollektion efter kollektion med den läckra tunikan som grundplagg. Och gjort succé. Jolou tunikan dyker upp lite över allt; Kattis Ahlströmhade den på bästa sändningstid, likaså Anna Skipper och Linda Bengtzingnär hon ledde körlandslaget förra året. -Vi har till och med haft kvinnor som gift sig i den, berättar Mia.
Så genom snabba beslut och korta tillverkningstider, men... helt utan design bakgrund har de tagit branschen med häpnad. -Nej, vi har ingen designutbildning men vi är väldigt goda shoppare! berättar Pernilla med glimten i ögat. Åh målet, ja det är så klart att erövra världen :-)
Inför festen med stort F yrade jag runt som en skållad råtta i jakt på "värsta party toppen". Bibbi på VentiNove räddade mig i sista minuten när hon strax innan stängningsdags vänligt men bestämt fick mig att prova en djungelmönstrad tunika från Jolou.
-Nej sa jag. -Jo, sa Bibbi. -Åh så klart att hon fick rätt! -För vem fick dansa mest på festen? - Jag tackar iallafall min nyinköpta coola, snygga o sexiga Jolou tunika för det :-)
Åh dessutom skall jag fotografera deras nästa kollektion, så spännande. Här kommer ett litet smakprov!